Kvašení natrávených jater

V tomto článku se jedná o tento výrobek:

Hodně zákazníků se na tuto problematiku ptá. Natrávená játra nemohou být prakticky zkažená, protože proces rozkladu je v nich uměle nastartován enzymaticky, takže jsou ve své podstatě již "zkažená" z výroby a takto prodávaná. Proto ani jejich barva i konzistence není stále stejná a je dodávku od dodávky rozdílná, záleží na úrovni enzymatického rozkladu, jak mi bylo sděleno dodavatelem.

Pokud se vám tedy natrávená játra doma "pohnou" a začne se vám nafukovat lahev, což je známkou kvašení, nemusíte mít obavy a klidně je dál ve výrobě svých směsí použijte. Navíc charakteristickým znakem kvality je zápach po rozkladu bílkovin, což je hlavním atraktorem pro ryby.

Natrávená játra uchovávejte v chladu a nechte povolené víčko u lahve. V teplém období mohou snadněji začít kvasit ( pěnit ), což je u biologicky aktivního(uměle nekonzervovaného) materiálu průvodní jev. Teplota pod 12 °C toto povětšinou už nezpůsobí, pokud není kvasný proces již nastartován.

Rozhodně kvasný proces není na závadu pro ryby, právě naopak, opět se jen zvyšuje vnadící efekt, jen komfort skladování pro zákazníka je nedostatečný.

To o čem zde píšu se v podstatě vztahuje i na další naše biologicky aktivní výrobky, které prodáváme - liquidy, boostery a tekuté potravy. Pokud vám náhodou doma začnou v létě kvasit, nevyhazujte je jako zkažené, ale klidně je použijte, pro ryby to budé mít ještě lepší efekt!

Z materiálů fy. Krmiva Hulín